Știai că pensatul face parte din cosmetica decorativă, mai exact din machiajul corector? De-a lungul istoriei, sprâncenele perfect au fost definite în multe moduri: în vremea Cleopatrei se purtau sprâncenele negre, dese, aristocratele engleze își puneau în evidență sprâncenele cu ajutorul blănițelor de șoareci, În anii 1920 au fost la modă sprâncenele subțiri, iar din 1980, sprâncenele și-au căpătat dreptul de a fi pensate în funcție de fizionomia feței.
Sprânceana ideală este situată între linia verticală trasată de la baza nasului, la rădăcina nasului, și linia oblică trasată de la baza nasului, până la colțul extern al ochiului. Un lucru important de menționat este faptul că baza sprâncenei trebuie să fie situată pe aceeași linie orizontală cu vârful sprâncenei.
Ce tipuri de sprâncene există în ziua de astăzi?
Dacă privim într-o zi oarecare pe stradă, vom vedea femei cu tot felul de forme ale sprâncenelor –unele perfecte, care pun în valoare fața, altele mai puțin potrivite. De cele mai multe ori, sprâncenele perfecte sunt obținute în cabinetele de cosmetică pentru că acasă este destul de dificil să dai singură forma corectă a sprâncenelor, mai ales dacă nu ai cunoștințele necesare și nu stăpânești tehnica. Iată ce tipuri de sprâncene regăsim în ziua de astăzi:
-
Ascendentă: sprânceana urcă spre frunte, de la partea mediană spre vârf,
-
Descendentă: sprânceana coboară spre colțul extern al ochiului, de la partea mediană, spre vârf,
-
Orizontală: baza, mijlocul și vârful sunt situate pe aceeași linie orizontală,
-
Lungă: vârful depășește linia oblică de la baza nasului la unghiul extern al ochiului,
-
Scurtă: vârful nu atinge linia oblică de la baza nasului la unghiul extern al ochiului,
-
Apropiată: baza depășește linia verticală de la rădăcina nasului la baza nasului,
-
Depărtată: baza nu atinge linia verticală de la rădăcina nasului la baza nasului.
Cum alegem forma corectă a sprâncenelor?
Nu există o formă corectă a sprâncenelor pentru toate femeile, ci aceasta trebuie să fie adaptată în funcție de trăsăturile feței, mai exact în funcție de forma feței și a ochilor. Forma care avantajează cel mai mult orice fizionomie este sprânceana ascendentă, care are unghi la partea mediană a sprâncenei. În general, în timpul pensatului ținem cont de următoarele reguli:
-
În cazul sprâncenelor ascendente, păstrăm forma și o accentuăm (dacă este cazul) pentru că oferă o expresie optimistă chipului,
-
În cazul sprâncenelor descendente, pensăm mai mult mijlocul și vârful sprâncenei pentru a ne apropia cât mai mult de forma ascendentă,
-
În cazul sprâncenelor orizontale, scopul pensatului este să le ridicăm ușor, din vârf.
Bineînțeles, este importantă și forma feței atunci când alegem forma sprâncenei. Spre exemplu, în cazul feței pătrate sau tip diamant, se recomandă forma ascendentă sau orizontală, ușor subțiată, tocmai pentru a aduce un plus de feminitate trăsăturilor dure ale feței, în timp ce în cazul feței triunghi se recomandă o formă orizontală a sprâncenei pentru a oferi o senzație de cald.
Sprâncenele perfecte nu sunt obținute chiar atât de ușor pentru că trebuie să găsești un echilibru și alegi forma corectă în funcție de trăsăturile identificate. Te așteptăm la cursul nostru de cosmetică pentru a învăța și mai multe secrete și tehnici din spatele pensatului!