Care sunt pașii unui tratament cosmetic profesionist?

Care sunt pașii unui tratament cosmetic profesionist?


Tratamentul cosmetic periodic reprezintă o parte importantă a ritualului de îngrijire a tenului. Orice tratament se realizează cu produse specifice tipului de ten pe care îl are clienta, cu multă atenție și răbdare și cu aparatură de ultimă generație pentru a obține cele mai bune rezultate. 

Există 7 pași specifici pe care orice cosmeticiană trebuie să îi respecte pe durata unei astfel de proceduri în cabinet:

  1. Demachierea

Vor fi cliente care vin la cabinet deja demachiate – asta nu înseamnă că trebuie să sărim peste acest pas. Demachierea este primul pas al oricărui tratament cosmetic și este obligatoriu. În cadrul acestei etape se înlătură nu doar produsele de machiaj folosite, ci și restul impuritățile de pe ten. Demachierea mai are rolul și de a pregăti tenul pentru următorii pași ai tratamentului cosmetic.

  1. Tonifierea

Tonifierea este necesară pentru îndepărtarea impurităților rămase în urma demachierii. În cazul în care a fost folosit un demachiant de tip lapte/ulei, utilizarea unui tonic ajută și la îndepărtarea grăsimilor din demachiant. Tonicul utilizat va fi ales în funcție de tipul tenului – spre exemplu, pentru un ten matur se folosește un tonic emolient, în timp ce pentru un ten gras, acneic, se recomandă un tonic astringent.

  1. Exfolierea/peeling-ul

Exfolierea sau peeling-ul este important în procesul de regenerare al pielii, acum fiind îndepărtate celulele moarte de la suprafața tenului. După evaluarea tenului și identificarea caracteristicilor sale, se alege un peeling potrivit, care să răspundă nevoilor tenului.

  1. Realizarea extracțiilor

Orice tratament cosmetic implică și extracția comedoanelor, cunoscute și sub denumirea de puncte negre. Înainte însă, trebuie să pregătim tenul cu ajutorul vapoforului sau a măștilor termice care ajută la dilatarea porilor și ușurează extracțiile.  În timpul extracțiilor, mâinile vor fi dezinfectate des, se folosește tifon steril pentru extracția comedoanelor, iar după extracție se dezinfectează locul cu o soluție alcoolică.

  1. Aplicarea concentratului activ

Cel mai important pas al oricărui tratament cosmetic este aplicarea concentratului activ care vine să suplinească deficitele pielii și să corecteze diverse probleme: hidratarea tenului, estomparea petelor pigmentare, echilibrarea producției de sebum, etc.

  1. Masajul facial

Cea mai relaxantă parte pentru clientă este masajul facial. Masajul facial aduce însă mult mai multe beneficii decât un efect de relaxare:

  • Curăță celulele moarte de la suprafața pielii,

  • Activează circulația sangvină și limfatică,

  • Menține sau stimulează tonusul musculare,

  • Catifelează pielea, etc.

  1. Aplicarea măștii faciale

Tratamentul cosmetic se încheie cu aplicarea măștii faciale, care este aleasă în funcție de nevoile tenului - tenul gras are nevoie de o mască astringentă, tenul uscat de o mască emolientă, tenul iritat de o mască calmantă, etc. Masca facială trebuie să rămână pe ten timp de 10-15 minute pentru a produce efecte de durată.

La finalul tratamentului cosmetic, clienta îți va simți tenul mult mai hidratat, catifelat și curat, și va pleca din cabinet cu o stare de bună dispoziție și relaxare.

Dacă domeniul cosmeticii ți se pare fascinant și vrei să afli toate secretele din spatele îngrijirii pielii, nu ezita să te înscrii la cursul nostru de cosmetică – îți vom oferi toate informațiile necesare pentru a păși cu dreptul pe acest drum, din postura de cosmeticiană.

Categorii

Suport clienti 10:00 - 18:00

0774699211 contact@doitnow.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!