Tehnica machiajului, de la A la Z – cum obții un machiaj perfect?

Tehnica machiajului, de la A la Z – cum obții un machiaj perfect?

Orice femeie se simte frumoasă cu un machiaj perfect aplicat, iar când vorbim de machiaj perfect, nu ne referim la acel machiaj care schimbă complet imaginea unei femei, ci la acel machiaj care ascunde subtil imperfecțiunile și pune în valoare trăsăturile atractive. Ca să obții un machiaj perfect, trebuie mai întâi să studiezi trăsăturile și personalitatea unei femei – probabil ai observat că sunt femei cu un machiaj spectaculos, dar care se simt stingherite pentru că acel machiaj nu le reprezintă. 

Care sunt factorii de care trebuie să ții cont atunci când realizezi un machiaj?

Indiferent de tipul machiajului, există câțiva factori pe care trebuie să îi ai în vedere pentru a te asigura că rezultatul final va fi unul care îți va pune în valoare clienta. Iată care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont:

  • Culoarea ochilor – ochii reprezintă punctul determinant al trăsăturilor feței și trebuie scoși în evidență prin intermediul machiajul. Chiar dacă forma ochilor o poți corecta prin machiaj, culoarea nu o poți corecta (decât prin intermediul lentilelor de contact), așa că, ar fi bine să ții cont de culoarea ochilor atunci când alegi nuanța fardului.

  • Culoarea părului – culoarea părului este un indicator important al ”anotimpului” cu care clienta se potrivește (dacă vrei să afli mai multe despre anotimpul care te reprezintă în funcție de caracteristicile feței, te așteptăm la cursul nostru de cosmetică!).

  • Tipul tenului  - te ajută să alegi mai bine produsele de make-up pe care le vei folosi, astfel încât să obții un machiaj impecabil, care rezistă.

  • Ocazia – bineînțeles, în realizarea machiajului trebuie să ții cont și de ținuta clientei, de coafura pe care o are și de lumina în care va fi expus machiajul.

De ce este importantă forma feței și trăsăturile?

Înainte de a te apuca de realizarea machiajului, trebuie să îți iei puțin timp pentru a identifica forma feței și a vedea care sunt trăsăturile care vor avea nevoie de anumite corecturi și ce trăsături poți scoate în evidență pentru a obține un echilibru. Toate observațiile vor fi notate într-o fișă de machiaj pe care o vei folosi ulterior. 

Regula generală a machiajului atunci când vine vorba de corectarea anumitor defecte și evidențierea anumitor trăsături spune că dacă vrei să ascunzi un defect, trebuie să folosești o culoare închisă, iar dacă vrei să dai volum sau să scoți în evidență o trăsătură, trebuie să folosești o culoare deschisă, sidefată.

Aplicarea produselor de make-up, importantă în obținerea unui machiaj impecabil

Reușita unui machiaj depinde foarte mult de modul în care au fost aplicate produsele de make-up. Spre exemplu, fondul de ten se alege nu doar în funcție de culoarea tenului, ci și în funcție de tipul tenului, pudra tip pulbere se folosește ca bază de machiaj, iar pudra compactă se folosește doar pentru retușuri, fardul de obraz se alege nu doar în funcție de nuanța pielii, ci și în funcție de lumina în care va fi purtat machiajul, etc. 

Ordinea corectă a aplicării produselor de make-up este: fondul de ten, pudra, fardul de obraz, fardul de pleoape, linia de contur, rimelul, genele false și rujul.

Te așteptăm la cursul nostru de cosmetică dacă vrei să aprofundezi acest subiect al machiajului, dar și alte aspecte ale îngrijirii pielii!

Categorii

Suport clienti 10:00 - 18:00

0774699211 contact@doitnow.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!